Ibbotson,Eva: Kazanin tähti

Luin vasta kirjan nimeltä Kazanin tähti, kirja oli romaani.

Se kertoo tytöstä, nimeltä Annika joka löydettiin vauvana kirkosta, äitinsä hylkäämänä. Kaksi taloudenhoitaja naista kasvattavat  tytön 12 vuotiaaksi, kunnes hänen oikea äitinsä tulee hakemaan häntä. Hän on tietenkin iloissaan äitistään ja siitä, että hänen äitinsä kuuluu aatelisiin. Hän lähtee äitinsä mukaan epäilemättä kun asiakirjat on tarkistettu.  Taloudenhoitajat Sigrid ja Elia haistavat palaneen käryä koko jutussa. Selviääkin että nainen jolle Annika oli puhunut lohduttaakseen tätä, 10 vuotiaana oli lahjoittanut hänelle oikeita jalokiviä. Annikan äiti on kuitenkin juonikas ja varastai itselleen jalokivet ja tuhlailee niitä kaikkiin turhuuksiin. Lopulta Sigrid ja Elia huomaavat asian ja koittavat selittää Annikalle, että tämän äiti olisi petturi. Annika ei kuitenkaan usko ja menee itse kysymään asiaa äidiltään. Hänen äitinsä tunnustaa lopulta ja Annikka menettää luottamuksen äitiinsä. Hän palaa takaisin sijaisperheeseensä, koska piti siitä enemmän.

Päähenkilöt: Annika, Sigrid, Elia, professorit, talonpoika Stefan ja Zed sekä Pauline.

Sivuhenkilöt: Annikan äiti Frau,  Annikan setä Oswald,  Oswaldin vaimo Mathilda.

Minun mielipiteeni kirjasta:

Kirja oli hyvin tarkka, eli kaikki asiat esitettiin yksityis kohtaisesti. Jännittävä ja seikkailullinen. Juonen käännekohtia paljon. Joillekkin ehkä liian monimutkainen, mutta itse ainakin pidin ja ehkä tähän mennessä paras lukemani kirja.

Suosittelen kirjaa nuorille, jotka pitävät seikkailuista ja yksityis kohtaisista kuvauksista. Annan kirjalle 5 tähteä. (:

Pilvi. S 7a

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Nuorten kirjat, Romaanit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s