Rannela, Terhi: Taivaan tuuliin

Luin kirjan nimeltä Taivaan tuuliin, koska olen lukenut sen kerran aiemminkin ja se on yksi parhaista ikinä lukemistani kirjoista. 

Taivaan tuuliin kertoo äitinsä menettäneestä tytöstä, Aurasta. Alussa jo aikuinen Aura muistelee lapsuuttaan, miten hänen äitinsä kuolee onnettomuudessa, isästä tulee alkoholisti ja he muuttavat pois kotoa, koska siellä on liikaa äidistä muistuttavia muistoja.

Auraa kiusataan koulussa eikä hänellä ole kunnollisia ystäviä, ja Aura päätyykin etsimään henkistä äitiään ensin sodan jumala Pallas Athenesta ja sitten saksalaisesta terroristista Ulrice Meinhofista. Kirjan myötä hänestä kasvaa elämää vastaan kapinoiva 17-vuotias nuori nainen, ja teatterinäytösta katsomassa ollessaan hän tapaa samanhenkisen mutta itseään yli 10 vuotta vanhemman miehen, Henri Pihlajan.

Aura on löytänyt elämänsä rakkauden, ja uusi poikaystävä saa hänen päähänsä tuhoisia ajatuksia. ”Räjäytetään vanha koulusi”, Henri sanoo. ”Itsemurhapommitus, saat enemmän huomiota. Minä tapan itseni samaan aikaan toisaalla.” Itsenäisyyspäivänä, niin se vaikuttaa enemmän.

Kirjan lopussa, juuri kun Aura on menossa vanhan koulunsa itsenäisyysjuhliin, saa hän soiton naiselta, joka kertoo olevansa raskaana Henri Pihlajalle.  Aura laittaa jäähyväiskirjeiden mukana paksun kirjeen poliisille jossa kertoo yksityiskohtaisen kertomuksen siitä, miten hän ja Henri yhdessä suunnittelivat räjäytyksen, menee koululle ja istuutuu vanhan opettajansa viereen, pommi sylissään repussa.

Päähenkilöitä ovat Aura Hiljanen ja Henri Pihlaja, sivuhenkilöitä Auran isä, Linnea ja Noora sekä isän uusi vaimo, Minna.

Pidin henkilönä eniten Aurasta, koska hän uskalsi olla oma itsensä. Hän oli päättäväinen eikä lannistunut koulukiusaamisesta eikä muusta itseensä kohdistuvasta arvostelusta.

Taivaan tuuliin oli todella hyvä kirja, kuten sanottua, yksi parhaista lukemistani. 😀 Siinä osattiin hyvin kuvailla Auran ja Henrin ajatuksia. Juoni oli mukaansatempaava ja lopetus oli dramaattinen. Kirjan alku oli hiukan sekava johtuen kaiksita aikahypyistä mitä siinä tapahtui, ja saksan kielen käyttämisestä vuoropuhelussa. Suosittelen kaikille, jotka pitävät draamasta ja romantiikasta, realistisesta kirjoitustyylistä sekä rajummista aiheista.

Annu.

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Nuorten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s