Lehtinen, Tuija: Akun tehdas

Luin kirjan Laura ja Akun tehdas, loppuun viime viikolla. Tämä kirja kertoo Lauran hieman omituisesta elämästä. Vaikka Lauraa harmittaakin, ettei hänen paras ystävänsä pääse Akun tehtaaseen, samaan lukioon.  Nyt hän voi paremmin keskittyä lukion käymiseen hänen tanssiharrastukseen ja radiojuttujen tekemiseen. Yhtäkkiä Lauran elämä muuttu, kun Tauski tulee kuvioihin. Laura lähti Tausin kanssa elokuviin, vaikka hän tiesi, että hänen pitäisi samaan aikaan olla kaverinsa allasbileissä ja Tauskilla oli tässä jokin taka-ajatus.

Kirjan päähenkilöt olivat Laura, Tauski ja Lauran paras ystävänsä Jenna. Sivuhenkilöitä olivat kaikki Lauran kanssa samassa lukiossa olevat, Tauskin perhe ja Lauran äiti.

Kaikkein eniten pidin Laurasta, sillä hän oli niin reilu, vaikka häntä kohdeltiin huonosti ja ajatteli muitakin kuin vain itseään. Kaikkein vähiten pidin Tauskista, sillä hänellä oli melkein koko ajan jokin taka ajatus mielessä.

Hyviä puolia kirjassa on, että se oli sopivan mittainen ja siinä oli romantiikkaa. Huonoja puolia ovat, että kirja oli välillä vähän tylsä, sillä samaa asiaa saatettiin selittää monella eri sivulla esimerkiksi, että Laura oli huoneessa ja teki jotaki ja kohta se oli taas siellä huoneessa ja teki jotakin. Eli ei myöskään välillä edennyt mihinkään ja loppu oli arvattavissa. Mutta suosittelen kirjaa 6-8 luokkalaisille.

Annastiina O.

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Nuorten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s