Lehtinen, Tuija: Piiitkä jäähy

Kirja kertoo 15-vuotiaasta pojasta, joka on lähetetty hänen isänsä uusioperheestä äidin luo kauas sivistyksen laitamille käymään 9-luokka. Hän on huono koulussa ja hänen toilailuihinsa kyllästyneet vanhemmat ovat antaneet Seppo-sedälle tehtävän pitää poika kurissa.Päähenkilön eli Roope Kopran tavoitteena on heti 9-luokan jälkeen karata kotoa maailmalle. Sitä ennen hän kokee kuitenkin 9-luokan aikana monia vastoinkäymisiä sekä Seppo-sedän ja äitinsä ruikutuksia sillä hän oli päättänyt kostaa vanhemmilleen, koska oli joutunut lopettamaan hänen ainoan mielenilonsa kartingin.

Kirjan päähenkilö on 15-vuotias pojankloppi Roope Kopra. Kirjan sivuhenkilöt ovat Roopen äiti Pamela, Roopen outo kaveri Jorse, Roopen isäpuoli Orvo, Roopen oikea isä ja velipuolet, muut kaverit sekä hänen isovanhempansa.

Itse pidin eniten Roope Koprasta, koska hän oli melko outo ja hän oli jokseenkin arvaamaton. Vähiten pidin Roopen nipottavista luokkakavereista, koska he olivat koko ajan näsäviisastelemassa joka paikassa.

Hyvää kirjassa oli se, että siinä tapahtui koko ajan jotain ja, että siinä oli paljon vitsejä sekä se, että siinä oli hyvät henkilöt.

Huonoa kirjassa oli se, että se oli välillä hieman epäselvä ja rumaa kieltä käytettiin erittäin paljon. Ainakin minua se häiritsi hieman.

Suosittelen tätä kirjaa nuorille ja rajusta läpästä pitäville.

Aron

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Nuorten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s