Bagge, Tapani: Paha kuu

Kirja kertoo Hämeenlinnan kovan onnen sotureista, jotka lähtevät yhteiskeikalle asetehtaalle, mutta kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Kirjan henkilöt ovat huumeidenkäyttäjiä ja he tekevät hämärähommia.

Leksa elää normaalia perhe-elämää ja tekee varkauksia ja huumekeikkoja enää hyvin harvoin, mutta eräs nainen vinkkaa suuresta keikasta asetehtaalle,ja Leksa alkaa kerätä kavereita tätä keikkaa varten. Niina ei pidä siitä, että Leksa tekee vielä keikkoja ja joutuukin itse vaaraan yrittäessään selvittää, mitä Leksa suunnittelee.  Jarkka tekee autovarkauksia ja perii velkoja niiltä, jotka ovat jääneet velkaa.

Päähenkilönä on Leksa Miettinen, Jarkka Nurminen ja Ransu. Sivuhenkilöinä on Niina (Leksan vaimo),  poliisit Nikkilä ja Pohjanen, Bona, Toma, Ile ja monia muita.

Henkilö,josta pidin eniten oli Leksa, koska hänelle tapahtui kaikkea, hänellä oli perhe, jota kohtaan oli suojelevainen ja hän oli eniten esillä kirjassa.

Henkilö, josta en pitänyt oli Ransu, koska hän oli rähjäinen, pahoinpitelijä ja hän tappoi koiran

Mielestäni kirja oli kiinnostava ja jännä. Ei voinut lopettaa lukemista, kun halusi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.  Lisäksi henkilöt olivat kiinnostavia ja kirja oli kuin se kertoisi tosielämästä.  En pitänyt siitä, että kirjassa hypittiin henkilöstä toiseen ja kirja loppui yllättäen.

Suosittelisin kirjaa 9 -.luokkalaisille rajujen kohtien vuoksi.

Tehnyt: Jenna Hautala 9A

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Nuorten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s