Skiftesvik, Joni: Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja

Kirja Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja sisältää 14 erittäin hyvää novellia.

Novellien nimet ovat ”Aavistaja”, ”Filmimiehet”, ”Katve”, ”Yö Helsingissä”, ”Ensimmäinen työpäivä”, ”Peilinki”, ”Piippolaan”, ”Kutinkallan Kekkonen”, ”Kolme miestä kostamuksessa”, ”Valtuuskunta”, ”Parantava lääke”, ”Vanha mies”, Näprääjä” sekä ”Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja”.

Useissa novelleissa on lapsi kertojana.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Näin on esimerkiksi eniten pitämässäni novellissa ”Aavistaja”, jossa kylähulluksi leimattu isä tekee sota-aikaan linnoitustöitä Oulun suunnalla, vaikka rintama on idässä.

Henkilö josta pidin eniten, oli tämä sama novellissa ”Aavistaja” esiintyvä isä/Pauli Toppinen. Pidin hänestä eniten, koska hän oli erittäin auttavainen ja jalo. Hän teki yhteisen hyvän vuoksi paljon töitä eikä välittänyt siitä että häntä pilkattiin. Henkilö josta pidin vähiten, oli taas samaisessa novellissa esiintyvä Auku Sorsakoski. Hän oli epämiellyttävin henkilö, sillä hän pilkkasi isää todella paljon.

Kirja oli todella hyvä, sillä kaikki novellit olivat kiinnostavia ja elämänläheisiä. Kirjassa oli hienoja yksityiskohti paljon, ja sitä oli helppo ja selkeä lukea.                                                                  Varsinaista kirjan huonoa puolta en osaa sanoa.

Suosittelen kirjaa kaikille yläkouluikäisille!

Arttu 9A

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Aikuisten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s