Rowling, J.K: Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Kirja on Harry Potter -kirjasarjan toinen osa. Kirja kertoo Harry Potterista, joka lähtee kesäloman jälkeen takaisin velhojen ja noitien kouluun. Harryn käydessä toista lukuvuotta koulun seinille alkaa ilmestyä verisiä tekstejä, joissa varoitetaan jälleen avautuvasta salaisuuksien kammiosta. Varoitusten ja uhkausten myötä koulun oppilaita aletaan löytää yksi toisensa jälkeen jähmettyneinä. Harry ja hänen ystävänsä Ron ja Hermione alkavat tutkia tapahtumia. Mitä kätkee sisälleen salaisuuksien kammio?

Kirjan päähenkilö on Harry Potter ja tärkeimmät sivuhenkilöt ovat Ron Weasley, Hermione Granger, Dursleyn perhe, Tylypahkan opettajat, Draco Malfoy ja muut oppilaat sekä Tom Valedro. Suosikki henkilöni on Harry Potter, koska hän ei ajattele vain itseään ja ottaa haasteita vastaan rohkeasti. Hän keksii ratkaisun lähes kaikkiin ongelmiin. Vähiten pidän Draco Malfoysta, koska hän on niin kiero muita ihmisiä kohtaan ja ajattelee vain itseään ja omaa parastaan.

Pidin kirjasta paljon, koska kirjailijalla on todella hyvä mielikuvitus ja hän toteutti kirjan hyvin. Kirja on hyvin mukaansa tempaava, eikä sen lukemista meinaa malttaa lopettaa. Jos kirjalle pitäisi antaa arvosana numeroiden 4-10 välillä se olisi 9. Suosittelen kirjaa nuorille ja vähän vanhemmillekkin. Kirja ei sovellu lapsille, eikä herkkäunisille.
Marika

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Fantasia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s