Horowitz, Anthony: Korpinportti

Kirja kertoo 14-vuotiaasta Matt Freemanista, joka joutuu hankaluuksiin kaverinsa kautta. Hänet lähetetään asumaan Englannin maaseudulle kasvattiperheeseen, jossa on jotain pahasti pielessä. Käy ilmi, että Matt on suuressa vaarassa, eikä kukaan voi auttaa häntä. Jäädäkseen henkiin hänen täytyy selvittää, mikä on Korpinportti.

Mattin vanhemmat ovat kuolleet onnettomuudenssa hänen ollessaan vain 6-vuotias. Hän joutui asumaan tätinsä, Gwenda Daviksen luokse ja sen jälkeen hänestä on ollut Gwendalle vain harmia. Hän joutui vaikeuksiin murtauduttuaan varastolle kaverinsa kanssa, hänet lähetettiin Lesser Mallingiin kasvattiperheeseen asumaan. Pian Matt tajuaa, että hänen ei kannattaisi olla Lesser Mallingissa ja yritti monien ihmisten avulla päästä pois sieltä. Kaikki jotka yrittivät auttaa häntä, kuolivat. Lopulta kaikki kääntyy parhain päin ja Matt pelastaa itse itsensä Jayne Deverillin, kasvattiperheen emännän kynsistä.

Päähenkilö on Matthew Freeman eli Matt.

Sivuhenkilöitä kirjassa oli useita, mm. Mattin täti Gwenda Davis, komisario Mallory, Richard, Mattin kaveri Kelvin, Brian, Jayne Deverill ja monia muita henkilöitä.

Henkilö, josta pidin eniten oli Matt, koska hän oli mielenkiintoinen ja rohkea.

Henkilö, josta pidin vähiten oli Jayne Deverill, koska hän käski Mattin tekemään töitä ja halusi hyötyä hänestä.

Mielipiteeni kirjasta on, että se oli ihan hyvä. Siinä oli hyvä juoni,  mielenkiintoisia henkilöitä ja tapahtumia. Huonoa kirjassa oli sen loppu, koska se jäi mielestäni vähän kesken.

Voisin suositella kirjaa oikeastaan kelle vaan, joka tykkää lukea jännityskirjoja. Sopiva ikäsuositus on 12 vuodesta ylöspäin.

Josefina Oinonen

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Jännitys- ja kauhukirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s