Lähteenmäki, Laura : Northend Niskaan putoava taivas

Kirja kertoo Tekla nimisestä 14-vuotiaasta tytöstä, joka joutuu muuttamaan eronneen isänsä työn vuoksi pohjoiseen Northend:iin.

Teklan perheen muuton seurauksena hän joutuu luopumaan vanhoista ystävistään Siristä ja Lennystä. Teklalla on vaikeuksia saada kavereita,  koska häntä ujostuttaa,  mikä ei ole lähelläkään hänen luonnettaan, mutta lopulta hän saa kavereita. Teklan isän työpaikkaan – suklaatehtaaseen- tehdään kaksi aktivisti-iskua ja hänen pikkuveljensä Kauri katoaa yhtäkkiä kuin tuhka tuuleen.  Kauria aletaan etsiä Teklan syntymäpäivän tienoilla, ja Tekla ja kaverukset joutuvat vakoilemaan, etsimään johtolankoja ja kaikkea mahdollista,  joka edesauttaisi Kaurin löytymistä, mutta löytävät johtolankoja muihin arvoituksiin,  joitten kautta Kauri lopulta löytyy. Kaikkeen tähän on lisätty jännitystä siten, että Tekla ja ensimmäistä luokkaa käyvä Kauri koittavat selvitä viikon ilman heidän vanhempiaan,  jotka luulevat, että toisella heistä on vuoroviikko hoitaa lapsia.

Päähenkilö on Tekla, hän on aika lyhyt ruskea tukkainen 14-vuotias tyttö.

Sivuhenkilöitä ovat Siri,Lenny, äiti Netta, isä Elias, pikkuveli Kauri, Havu, Luna, Aasa ja kissamies Joona.

Pidin eniten Teklasta, koska hän uskaltaa ottaa riskejä, hän ottaa huomioon muut ihmiset ja on ystävällinen.

Vähiten pidin Siristä, sillä hän vaikutti petturilta. Hän jätti Teklan onnen nojaan, koska hän joutui muutamaan pois pohjoiseen. Ja vaikutti siltä kuin hän olisi sabotoinut Teklan ja Lennyn alkavaa suhdetta pistämällä tavallaa välit poikki.

Mielestäni kirja oli hyvä, koska siinä tapahtui ja sattui. Kirjan kieli on selvää ja sitä innostuu lukemaan, koska se pitää melkein koko ajan jännityksessä.  Kirjassa on vähän futuristisia  asioita ja paikkoja kuten maanalainen kaupungin laajuinen varastoverkosto, jossa on lattiassa syttyvät vihreät katkoviivavalot omalle varastolle. Taloja lämmitetään juparikoilla eli hiilipelleteillä. Kirjassa käytetään myös nykyaikaisia tabletteja niistä käyetään tabula-nimitystä kirjassa. Mitään kritisoitavaa tai huonoa palautetta en löytänyt kirjasta.

Suosittelen kirjaa kaikille niille nuorille, joitten on valittava jokin kirja luettavaksi.  Tämä on hyvä valinta niille !

 

Sara Kinnunen

Mainokset

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Nuorten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s