Horowitz Anthony: Korpinportti

Hankaluuksien takia 14-vuotias Matt lähetetään asumaan kasvattiperheeseen. Pienessä kylässä tapahtuu hänelle täysin outoja asioita, ja pikkuhiljaa hänen elämästään tulee painajaista. Selviytyäkseen hänen täytyy itse selvittää, mikä mystinen Korpinportti oikein on.

6-vuotiaana Matt näki kauhean unen, jossa hänen vanhempansa menehtyivät. Seuraavana päivänä auto-onnettomuus tapahtui. Hänet laitettiin asumaan tätinsä luokse. Mattin ystävänään pitämä henkilö ajoi hänet hankaluuksiin. Varastoon murtautumisen jälkeen hänet vietiin kasvattiperheeseen Lesser Mallingiin. Siellä häntä koetteli asiat, mitä kenenenkään ei pitäisi kokea. Hän halusi pois. Jokainen, joka häntä kuunteli ja yritti auttaa, menehtyi. Matt tajusi olevansa erityinen. Loppujen lopuksi, voimiensa ja toimittajan avulla Korpinportti sulkeutui ja vei kyläläiset mukanaan. Hän pääsi eroon järkyttävästä kasvattiperheestään.

Päähenkilö on Matthew Freeman, ”Matt”.

Sivuhenkilöitä on Mattin täti Gwenda Davis, ystävä Kelvin, komisario Mallory, kasvattiperheen Jayne Deverill ja maanviljelijä Noah, neiti Ashwood ja toimittaja Richard.

Pidin eniten Mattista, sillä hän oli urhea loppuun asti vastoinkäymisistä huolimatta.

Pidin vähiten Jayne Deverillistä, sillä hän oli itsekäs ja ilkeä Mattia kohtaan.

Mielestäni kirja oli hyvä, sillä se oli jännittävä, mielenkiintoinen ja siinä oli opettavaisia kohtia, kuten millaisia seurauksia murtautumisesta tulee. Kritisoitava asia oli, että loppu jäi vähän hämäräksi.

Suosittelen kirjaa jännityksestä pitäville ja mielikuvitusta omistaville. Kannattaa lukea edes vähän matkaa, sitten huomaa, kuinka sen haluaa lukea loppuun asti.

Nina Hakonen

Tietoja uljasmetsonen

Koulukirjastonhoitaja
Kategoria(t): Jännitys- ja kauhukirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s