Condie, Ally: Rajalla

Ally Condien fantasiakirja Rajalla on tulevaisuuden yhteiskuntaan sijoittuvan trilogian toinen osa.

Kirjassa 17-vuotias Cassia lähtee etsimään poikaa, johon hän on rakastunut. Hän löytää kylän, johon poika on sijoitettu, mutta käy ilmi, että vain hetki ennen Cassian saapumista Ky on lähtenyt pakoon. Cassia lähtee Kyn perään ja saa mukaansa uuden ystävän.

Kirjasarja kertoo nuoresta tytöstä, joka elää tulevaisuuden yhteiskunnassa, jossa valtio päättää, mitä ihmiset syövät, miten he pukeutuvat, kenen kanssa ja milloin he menevät naimisiin. Valtio oli ensimmäisessä kirjassa (Tarkoitettu) päättänyt, että Cassian pari olisi hänen paras ystävänsä Xander, mutta Cassia rakastuikin Ky nimiseen poikaan, ja sen seurauksena Ky lähetettiin pois.

Tästä kirjasta ei voi ymmärtää mitään, ellei ole ensin lukenut ensimmäistä kirjaa. Siinä kaikki alkaa. Mielestäni tämä toinen kirja oli parempi, kuin ensimmäinen, koska tässä kirjassa tapahtui enemmän. Ensimmäinen kirja enimmikseen vain kertoi rajojen koettelemisesta ja sääntöjen rikkomisesta.

Mielestäni mielenkiintoisin ihminen kirjassa on Ky. Hänen tarinansa on niin mielenkiintoinen ja salainen. Kirjassa selviää myös, että Cassian alkuperäisellä sulhasehdokkaalla Xanderilla on myös salaisuutensa.

Kirjassa positiivistä oli se, että se ei ollut liian siirappinen ja siinä oli toimintaakin. Kirjassa oli silti myös romantiikkaa. Kirjassa oli myös mukavaa vaihtelua, sillä kertojina toimivat sekä Cassia, että  Ky. Heidän molempien mielipiteet ja ajatukset tulivat siis kirjassa ilmi.

Suosittelisin kirjaa kaikille, jotka pitävät fantasiasta ja jännityksestä. Kirja on mielestäni  soveltuvaisempi nuorille, kuin lapsille tai aikuisille, mutta kannattaa muistaa kuitenkin lukea ensimmäinen osa ensin!

Trilogian kolmas osa on Perillä ja suosittelen myös sen kirjan lukemista.

Tia-Maria 8a

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s