Lehtonen, Leena: Ensimmäinen murhani

Luin Leena Lehtosen kirjan Ensimmäinen murhani, joka kertoi ylikonstaapeli Maria Kalliosta. Kirja on ensimmäinen Maria Kallio – dekkarisarjassa.

Maria Kallio alkaa selvittämään kuolemantapausta eräässä helsinkiläisessä huvilassa. Kuollut kuului opiskelijakuoroon, joka oli ollut harjoittelemassa kyseisellä huvilalla. Ensin tapausta käsitellään tappona, mutta kun asiaa selvitellään, tulee ilmi että kyseessä on murha. Maria kuulustelee muita kuorolaisia jotka ovat tarinassa sivuhenkilöinä : Jyri Lasinen, Mirja Rasinkangas, Piia Wahlroos, Sirkku Halonen, Timo Huttunen, Tuulia Rajala ja Antti Sarkela. Juttua tutkiessa selviää mitä erikoisempia asioita kuolleen ja muiden kuorolaisten elämästä, joita ei uskoisi. Lopulta asia ratkeaa aika yllättävälläkin mutta dekkarimaisella tavalla, ja kirjan loppu jää hieman avoimeksi, mutta kirjalle on jatkoa.

Pidin eniten kirjan henkilöistä ehkä juuri Mariasta, päähenkilöstä. Hänen päättelykykynsä on tosi hyvä ja hän osasi selvittää murhan. Vähiten pidin Marian esimiehestä, vaikkei hän kirjassa paljon esiintynytkään.

Minusta kirja oli hyvä, juonenkäänteitä ei osannut aavistaa ja asioita kuvailtiin tarpeeksi ja hyvin, eli pidin kirjoitustyylistä. Kirja ei ollut liian utopistinen ja mukaan mahtui normaalia arkeakin. Välillä tuntui että asiat junnaavat paikallaan eikä kirja pääse etenemään, mutta asiat lähtivät rullaamaan.

Suosittelisin kirjaa etenkin dekkareista ja dekkarisarjoista pitäville. Kirjailijalta löytyy myös toinen kirjasarja ja muita kirjoja, jota lukea.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s