Boyne, John: Poika raidallisessa pyjamassa

Poika raidallisessa pyjamassa on kirja, joka kertoo 9-vuotiaasta Brunosta, jonka isä on natsiupseeri ja keskitysleirillä olevan juutalaispojan ystävyydestä.

Tarinassa perhe muuttaa isän työn takia keskitysleirin lähelle Auschwitziin. Brunon mielestä on inhottavaa muuttaa pois tutun kodin ja leikkikaverien luota, eikä hän viihdy uudessa asuinpaikassa. Tylsistyneenä  hän alkaa tehdä tutkimusretkiä lähiympäristöön ja löytää aidan, joka erottaa heidän kotinsa ympäristön keskitysleiristä. Aidan luona hän tapaa juutalaispojan Shumelin ja  ystävystyy pojan kanssa salaa hänen vanhemmiltaan. Uuden ystävyyden myötä Bruno alkaa pitämään hänen elämästään Auschwitzissä eikä lopulta halua muuttaa enää takaisin vanhaan kotiin.

Kirjan päähenkilönä on 9-vuotias poika Bruno ja sivuhenkilöinä juutalaispoika Shmuel sekä Brunon isä, äiti ja hänen siskonsa Gretel, jota toiselta nimeltään kutsuttiin Toivottomaksi Tapaukseksi. Sivuhenkilöinä on myös heidän kotiapulaisensa Maria, kokki Pavel ja luutnantti Kotler.

Poika raidallisessa pyjamassa on mielestäni mielenkiintoinen mutta koskettava tarina. Suosittelen kirjaa kaikille nuorille ja aikuisille, jotka tykkäävät lukea historian tapahtumista kertovia kirjoja.

Anniina Kujala, 8A

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s