Bakhtiari, Marjaneh: Mistään kotosin

Mistään kotosin -kirja kertoo Bahar -nimisen tytön mielenkiintoisesta elämästä.

Kirjan keskeisin tapahtuma on, kun Bahar päättää ryhtyä muslimiksi. Hänen vanhempansa vastustavat tekoa, mutta Bahar toimii oman päänsä mukaan, ja niinpä hänestä tulee muslimi jo ennen kirjan loppua. Muita keskeisiä tapahtumia ovat mm, kun Bahar tapaa  poikaystävänsä Markuksen ja hänen perheensä, kaikki seikkailut Markuksen kanssa, ja sen, kun Bahar tapaa hänen uuden hyvän ystävänsä.

Kirjan päähenkilö on Bahar, josta olen kertonut jo vähäsen. Hän on kotoisin Iranista, mutta muuttanut Ruotsiin nuorempana perheensä kanssa. Kirjassa Bahar on monenikäinen, sillä välillä siinä kerrotaan hänen nuoruudestaan, ja välillä senhetkisestä elämästä.

Sivuhenkilöitä kirjassa on mm, hänen vanhempansa, Baharin pikkuveli Shervin, Markus, hänen perheensä, Baharin kaverit, ystävät, opettajat jne.

Henkilöistä eniten pidin Baharista, koska hän oli niin mielenkintoinen ja hänelle tapahtui kaikenlaista.

Vähiten pidin Baharin isästä Amirista, koska hänelle ei sattunut mitään erikoista omasta mielestäni, ja hän oli muutenkin vähän tylsähkö.

Omasta mielestäni kirja oli osaksi hyvä, mutta välillä vähän tylsä. Sillä alussa ei oikein tapahtunut mitään, mutta loppua kohden parani. Kirjassa oli välillä joitain sellaisia kohtia, joita en tajunnut kokonaan varsinkaan niissä kohdissa joissa ensin puhuttiin, siitä kun Bahar oli lapsi, ja sitten siirryttiin siihen, kun Bahar oli vanhempi, niin niissä välillä meni vähän sekaisin. Muuten kirja oli hyvä, ja lukemisen arvoinen kirja.

Suosittelisin kirjaa sellaisille jotka jaksavat lukea pitkiä kirjoja, ja jotka eivät jätä kirjaa kesken tylsän tapahtuman vuoksi.

Alisa

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s