Ilkka Remes: Kirottu koodi

Luin Ilkka Remeksen jännitysromaanin, jonka nimi on Kirottu koodi. Kirja kertoo pojasta nimeltä Aaro Korpi, joka seurasi museossa oudon näköistä tyyppiä. Myöhemmin paljastuu että oudon näköinen tyyppi onkin rikollinen. Rikollinen nimeltä Dietrich heittää rikkihappoa taideteoksen päälle, mutta se ei ole hänen pääsuunnitelmansa. Hänen pääsuunnitelma on varastaa arvokas maalaus. Aaro Korpi otetaan kuulusteluihin, mutta poliisit päästävät hänet menemään, koska Aaro ei ollut rikollinen. Aaro ei kumminkaan jätä tapausta kummittelemaan päähän, vaan lähtee ratkaisemaan rikosta. Hän varastaa luokkalaiseltaan kameran, koska siinä oli videota rikollisesta. Aaro näytti videota poliiseille, mutta he eivät uskoneet häntä. Aaro lähetetään takaisin kotiin.

Myöhemmin Aaro lähtee kahden ystävänsä kanssa Saksaan jahtaamaan rikollista, mutta selviääkin, että Dietrich ei olekkaan rikollinen. Maalaus, jonka hän varasti, oli hänen isänsä maalaus. Maalaukseen oli kätketty koodi.

Tarinaan kuuluu Aaro, Niko, Aaron luokkakaverit ja ope, Essi ja Dietrich.

Pidin tässä kirjassa eniten Dietrich nimisestä henkilöstä, koska hän oli niin ovela koko tarinan ajan. Hän oli aluksi paha, mutta loppua kohden olikin hyvä tyyppi.

Vähiten pidin Aaron opettajasta, koska hän oli liian huolissaan Aarosta, kun hän oli ratkaisemassa rikoksia.

Kirja oli hyvä. Positiivistä kirjassa oli, että tapahtumapaikka ei ollut kokoajan sama. Pidin myös kirjan juonesta. Ei olisi voinut arvata, että rikollinen ei olekkaan paha.

Suosittelen kirjaa yläasteen oppilaille.

Tommy 8a

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s