Kesävuori, Saara: Saarroksissa

Kaarlo Karemaa murhasi raa´asti pienen velipuolensa neljä vuotta sitten, ja hänet suljettiin psykiatriseen sairaalaan. Kukaan ei voi aavistaa pojan ajatuksia. Vaikka hän elää tavallista elämää vuosia, jonain päivänä hän tappaa uudelleen.

Nyt Kaarlo on 18, vapaa tekemään mitä haluaa. Hän haluaa etsiä käsiinsä isänsä, siskonsa ja ukkinsa. Niin Kaarlo ”Kodak” palaa kotiin, jossa hänen isänsä jo odottaa häntä. Reino Karemaa, Kaarlon isä haluaa uskoa, että hänen poikansa on jo terve ja katuu tekoaa. Valitettavasti hän joutuu pettymään.

Naginsaarella vietetään hiljaista retriittivikkoa. Saarelle tulleet ovat siellä kaikki omista syistään. Saarella ovat myös Kaarlon siskot Senta ja Tyyne. Senta suunnittelee saarelle kappelia ja Tyyne viimeistelee opintojaan. Senta tietää, että Kaarlo on taas vapaa, muuta ei kerro sitä siskolleen.

Majuri Olli Holma on tullut saarelle tutkimaan harjoitetaanko siellä ihmiskauppaa. Dominikaanimunkki August käyttäytyy omituisesti, ja saa näin  epäilykset niskoilleen.

Entinen kanslisti Ritva Lehmus on tullut toipumaan saarelle miehensä kuolemasta. Hän huomaa oppilaansa Kaarlo Karemaan lautalla Naginsaarelle. Sen jälkeen viikko onkin kaikkea muuta kuin rauhoittava.

”Kun saarelta löytyy ruumis on myrsky jo puhjennut”

Kirjassa kuvataan todentuntuisesti psyykkisesti sairaan nuoren ajatuksia ja elämää. Kirja oli jopa hieman ahdistava ja lopetin sen kesken eräässä kohdassa. Luin kuitenkin sen loppuun ja kokonaisuudessaan kirja olikin oikein hyvä lukukokemus. Suosittelen siis lukemaan samaan aikaan jotain keveämpää, ettei Kodakin ajatusmaailma käy liian ahdistavaksi… 😉

Kirja oli hyvin kirjoitettu ja henkilöt erittäin kiinnostavia. Kirja eteni sujuvasti, eikä siinä takerruttu kuvaamaan vain Kodakin ajatuksia. Loppuratkaisu oli myös yllättävä.

Pidin eniten majuri Holmasta, sillä hän oli lähes ainoa kirjan henkilöistä, johon pystyi samaistua. Kovia kokenut Holma ei järkyty vähästä vaan aloitti murhatutkimukset viileän rauhallisesti. Vähiten taas pidin Ritva Lemuksesta. Hän oli jotenkin elämäänsä kyllästynyt ihiminen, jonka ajatuksia ei olisi jaksanut lukea.

Suosittelen kirjaa yli 13-vuotiaille nuorille, jotka haluavat kokea hyytävää jännitystä ja perehtyä monimutkaisiin ihmissuhdekiemuroihin!

Kaisla 8B

Mainokset
Kategoria(t): Dekkarit, Nuorten kirjat, Romaanit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s