Lehtolainen, Leena: Ensimmäinen murhani

Ensimmäinen murhani -kirja kuuluu Leena Lehtolaisen Maria Kallio -dekkarisarjaan. Kirja kertoo jännittävän ja monimutkaisen murhan ratkaisemisesta rikospoliisi Maria Kallion näkökulmasta.

Kirja alkaa opiskelijakuoron viikonloppuharjoituksista rantahuvilalla. Aamulla merestä löytyy yksi kuorolaisista kuolleena, ja Maria Kallio kutsutaan paikalle. Hän alkaa selvittämään rikosta ja edessä on pitkät tutkimukset. Pikkuhiljaa murha alkaa selvitä. Tutkimuksissa selviää, että kuorolaisten välillä on paljon katkeruutta ja odottamattomia ihmissuhteita, sekä paljon muuta. Löytyykö jopa motiivi murhaan?

Kirjan päähenkilö on Maria Kallio ja sivuhenkilöitä useita: Jukka, muut kuorolaiset ja poliisikollegat. Eniten pidin Mariasta, sillä hän on pippurinen ja voimakastahtoinen. Vähiten pidin komisario Kalevista, sillä hän ei hoitanut tehtäviään, oli vastuuntunnoton ja alkoholisti. Huonoja puolia on vaikea keksiä, mutta henkilöitä oli ehkä liian paljon. Alussa oli vaikea pysyä kärryillä ketä kuulustellaan ja kuka on kukin.

Kirja oli minusta hyvä. Se oli taitavasta kirjoitettu, sopivasti synkkä ja mielenkiintoinen. Tämä kirja ei päästä otteestaan missään vaiheessa! Kirjaa voisin suositella yläaste-ikäisille ja sitä vanhemmille. Nuorempien on vaikea ymmärtää kirjan tapahtumia, joten kirjasta saa eniten irti sopivan ikäisenä.

Milja 8A

Mainokset
Kategoria(t): Dekkarit, Nuorten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s