Veikko Huovinen: Koirankynnen leikkaaja

Kirja kertoo jatko-sodan jälkeisestä suomalaisten elämästä, etenkin päähenkilön, sodassa päänsä loukannut Mertsi Vepsäläisen elämästä.

Kirjan alkukohtauksessa päähenkilö Mertsi Vepsäläinen on rakennuspuuhissa jatkosodan jälkeen. On talvi, ja kireät pakkaset. Mertsin työkaveri, ilmiselvä juoppo, kertoi koirastaan, jonka tassuissa oli kasvanut kipeät kannukset. Mertsin sydämen sykkimään sai ajatus omasta koirasta.

Hetken mietittyään hän lähti matkaan ja törmäsi junassa savottalaiseen, joka oli tarjonnut hänelle leipää ja maitoa. Mertsi sitten valehteli olevansa savottaan menossa, koska hän ajatteli, ettei koirankynnen leikkaus olisi tosimiesten hommaa, ja Eetvi, se karski savottalainen nauraisi hänelle. Siitä johtuen hän joutuu savottahommiin, mikä ei nyt varsinaisesti ollut hänen heiniä.

Mertsi sitten kokeili erinlaisia työntekemistä ja lopulta sitten löysi oman homman. Vedenkantajan homman, mikä ei kuitenkaan luonnistunut,  kuin muilta.

päähenkilöt: Mertsi, Eetvi,

sivuhenkilöt: Ville Kuosmanen (juoppo), Härski-Leinonen(savottalainen), savottalaisten pomo, Koira, Ville Kuosmasen vaimo.

Pidin eniten Ville Kuosmasesta, sen härski meininki oli kyllä luettavan arvoista.

Vähiten pidin Mertsi Vepsäläisestä, hän ei ollut todellakaan tosimies ja raavaan työn tekijä, kuten miehen kuuluisi tehdä tuohon aikaan, ja aivan avuton.

Kirjan juoni oli tylsä, ainaista savottahommien kertomista ja loppu oli aivan surkea, siis en ole löytänyt yhtään kirjaa, mikä loppuisi noin surkeasti. Hyvänä pidin, että kirjassa oli edes yksi tosimies, Eetvi, joka osasi tehdä kaikki duunit oikein, metsästi, ja oli muutenkin reilu jätkä. Juoni sai aika yllättävän käänteen Koiran purressa Mertsiä, mutta liian myöhään, kirjassa oli jälellä sivuja enää noin 20.

Suosittelen kirjaa rauhallisten ja ajatuksen kanssa lukeville. Ikäsuositus noin 13- . Vaikka väkikivaltaa ei tapahdu, niin en nuorille suosittelisi ymmärryksen takia.

Mainokset
Kategoria(t): Aikuisten kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s